Top cele mai interesante gadget-uri auto

Gadget-urile auto sunt gandite pentru a afecta in mod pozitiv experienta la volan. De la camere retrovizoare si camere de bord la inventii inedite precum detectoare care anunta parintii daca si-au uitat copilul in masina, scopul comun al acestor tehnologii este acela de a sporii siguranta la volan, atat pentru soferi cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Nu toate aceste gadget-uri sunt la fel de utile precum par la prima vedere. www.ODAT.ro a realizat o lista cu cele mai noi gadget-uri auto si a analizat care dintre acestea sunt cu adevarat utile.

1. Preventie impact frontal

Gadget-urile, aplicatiile pe telefon si dotarile din fabricatie de acest tip capata rapid popularitate. In functie de tipul lor, acestea pot fi simple semnale de avertizare sau, daca sunt instalate din fabricatie, pot chiar actiona automat franele. Aceste sisteme sunt atat de utile incat peste hotare unele companii de asigurari au inceput sa scada pretul asigurarilor in functie de dotarea masinii cu astfel de sisteme.

Orice tip de sistem, gadget, aplicatie sau dotare din fabrica de acest tip este cu adevarat util, fie ca e vorba de un simplu senzor cu semnal sonor. Chiar si o secunda in plus pentru a actiona in astfel de situatii poate face toata diferenta.

2. Sisteme de pornire a bateriei portabile

Aceste gadget-uri sunt concepute pentru soferii care au probleme dese cu bateria. Cu ajutorul acestor sisteme portabile de pornire a bateriei, in cazul in care masina refuza sa porneasca intr-o zona in care ajutorul este greu accesibil, soferii nu mai trebuie sa se bazeze pe noroc pentru a rezolva problema. Aceste gadget-uri incarca bateria indeajuns incat masina sa poata porni fara a lua curent de la o alta masina. In general, durata de incarcare este de 5-10 minute inainte ca masina sa poata porni.

Acest gadget este util in general doar celor care au probleme cu incarcatul bateriei sau au baterii vechi. Situatiile in care masina nu porneste din cauza bateriei sunt destul de rare.

3. Proiector pentru parbriz

Un numar mare dintre accidentele rutiere sunt provocate in ultima perioada de soferi neatenti la volan din cauza telefoanelor mobile. Un gadget destul de costisitor care ar putea rezolva aceasta problema este proiectorul pentru parbriz. Acesta se conecteaza la telefonul mobil si proiecteaza ecranul acestuia direct pe parbriz, astfel soferul nu trebuie sa isi ia ochii de la sosea pentru a citi mesajele primite sau a vedea informatii pe telefon.

Acest gadget este unul relativ util, insa cea mai simpla rezolvare a problemei (si cea mai putin costisitoare) ar fi educarea cu privire la folosirea telefonului mobil la volan. www.ODAT.ro sfatuieste soferii sa lase apelurile si mesajele pentru momentul in care au ajuns la destinatie.

4. Detector care anunta parintii daca copilul este inca in masina

Poate parea ridicol, insa un numar mare de copii cu varste fragede sufera in urma neglijentei parintilor care ii uita in masina. S-a ajuns inclusiv la povesti tragice atunci cand parintii si-au uitat copiii in masina infierbantata pe timp de vara.

Gadget-ul care incearca sa previna astfel de tragedii este inventia unei eleve de scoala primara din New Mexico si functioneaza pe baza unui senzor de presiune care activeaza o alarma atunci cand parintii se indeparteaza la mai mult de 10 metri.

Acest gadget are aplicatii functionale intocmai pentru ca porneste o alarma care atrage atentia trecatorilor si nu doar a parintilor, sporind astfel sansele ca situatia sa fie rezolvata inainte ca micutii sa aiba de suferit.

5. Camere retrovizoare

Camerele retrovizoare nu sunt intocmai un gadget nou, insa devin din ce in ce mai performante si utile. Motivul pentru care acest tip de gadget-uri sunt atat de cautate este faptul ca un numar mare dintre accidentele usoare se intampla atunci cand una dintre masini merge in marsarier.

Camerele retrovizoare sunt gadget-uri extrem de utile, in mod special la autovehicule mari precum SUV-urile sau la autovehiculele cu remorca.


Ai o parere despre produs? Spune-ne si noua!Nume

Email