Televizor Samsung 40H5203

Samsung 40H5203 este o varianta mai ieftina a mult mai popularului model Samsung H5500, acesta venind cu aceeasi calitate excelenta a imaginii, dar cu un procesor mai slab si performante usor scazute.

Chiar si in aceste conditii, Samsung 40H5203 este mai bun decat 60-65 % dintre televizoarele pe care le-am testat pana acum, iar in aceasta categorie de pret cu greu poate fi batut de un brand rival.

Putine au fost momentele cand un televizor din gama de jos mi-a lasat o impresie atat de buna precum modelul Samsung 40H5203 despre care este vorba in acest review. De cele mai multe ori, achizitionarea unui astfel de TV presupune destul de multe compromisuri, dar, din nou, Samsung 40H5203 reprezinta exceptia de la regula.

Acest televizor al sud-coreenilor vine cu un raport calitate-pret excelent, iar suma de bani pe care trebuie sa o platim pentru acesta merita pana la ultimul leu.

O sa incep cu primul lucru vizibil la un televizor, si anume design-ul. Acesta este unul basic pentru modelele sud-coreenilor, dar elegant, care nu lasa impresia de televizor ieftin. La acest pret este destul de greu sa gasesti produse care sa-ti fure privirea, acest lucru reprezentand de cele mai multe ori compromisul la care trebuie sa apeleze producatorul.

Televizor Smart LED Samsung, 101 cm, 40H5203, Full HD 2

Pe partea din spate a televizorului observam ca este prezent doar strictul necesar in privinta conectorilor. Asadar, avem la dispozitie doua porturi HDMI, un singur port USB 2.0, o iesire Scart (RGB) si o iesire audio digitala. Consideram ca pentru un utilizator obisnuit acestea sunt arhisuficiente, lucrurile schimbandu-se insa in cazul utilizatorilor “heavy”.

Este timpul sa trecem la lucrul cel mai important pentru majoritatea dintre noi: calitatea imaginilor. Aici Samsung 40H5203 merita toate laudele, reusind sa fie cu mult peste concurenta, calitatea fiind apropiata de cea pe care sud-coreenii o ofera pe televizoarele premium ale acestora, ca de exemplu modelul Samsung 65HU7100 (bineinteles, cu anumite limitari).

Samsung 40H5203 exceleaza in absolut toate privintele, oferind performanta crescuta, culori reale si vii, nivele de negru foarte exacte si profunde, crescand considerabil experienta de vizionare, iar rezolutia FullHD se imbina perfect cu diagonala de 101 cm a televizorului.

O alegere foarte buna. Nu o poti regreta!

Cei care sunt in cautarea unui televizor de la care au asteptari ridicate in privinta experientei cinematografice, trebuie sa se opreasca la acest model, Samsung 40H5203 reprezentand exact ceea ce au ei nevoie. Acesta, la fel ca si alte modele, se afla la oferta speciala, asa ca profitati de ea.

Acum, sa nu intelegeti ca nu avem si nemultumiri fata de acest televizor. Samsung 40H5203 intampina cateva probleme in redarea fluida a scenelor foarte rapide, iar unghiul de vizualizare putea fi mai bun, dar desigur, la un televizor cu diagonala de 101 cm aceste aspecte pot fi trecute cu vederea, mai ales tinand cont de pretul extrem de scazut. Il mai puteti intalni sub numele de Samsung ue40h5203.

Televizor Smart LED Samsung, 101 cm, 40H5203, Full HD

Televizor Smart LED Samsung 40H5203, 101 cm, Full HD

In cadrul filmelor de actiune nu am fost foarte deranjati de usorul blur care poate aparea, de altfel acesta fiind usor inobservabil. Situatia se schimba in cazul competitiilor sportive, unde poate fi enervand, in special in cazul unei partide de fotbal, handbal, hochei s.a. insa, din nou, scoatem in evidenta pretul la care Samsung 40H5203 este comercializat.

Pentru ca Samsung 40H5203 este un televizor inteligent, inevitabil acestui review i-am dedicat o parte speciala in care sa vorbim despre functiile Smart ale televizorului. Asadar, Samsung 40H5203 ofera performante acceptabile in navigarea prin intermediul browser-ului web, iar mari probleme nu am intalnit nici in accesarea continutului online disponibil prin intermediul serviciilor de streaming (precum HBOGO, Youtube etc.). Poti  vedea ce au mai facut prietenii tai de pe facebook, precum si discuta cu acestia, direct de pe ecranul mare al televizorului.

Cred ca in acest moment va intrebati: “Dar oare cum se descurca pe partea de sunet?”. Aici putem spune ca, in comparatie cu alte modele, se descurca excelent, cele doua difuzoare de 10 W fiecare si tehnologiile Dolby MS10, DTS Studio Sound, DTS Premium Sound 5.1 lucrand excelent impreuna.

Concluzii

Samsung 40H5203 este un LED TV de categorie medie, dar care vine cu o calitate foarte buna a imaginii si sunetului, facandu-l astfel perfect pentru vizionarea de filme si show-uri TV. Daca veti folosi si functiile Smart ale acestuia, trebuie sa stiti ca daca sunteti un utilizator ocazional, este un must-buy. In schimb, daca puneti accent pe partea inteligenta a unui astfel de televizor, atunci noi va recomandam un model al seriei H5500 de la Samsung sau sa consultati intreaga noastra oferta si sigur veti gasi ceea ce va intereseaza.


Ai o parere despre produs? Spune-ne si noua!Nume

Email