Lenovo IdeaPad 100-15

Lenovo IdeaPad 100-15 este unul dintre cele mai ieftine laptop-uri de pe piata si, din acest motiv, el este si un model care se adreseaza unui public mai restrans, in mare unuia generalist, care nu are nevoie de atat de multe tehnologii avansate. Insa, si in aceasta clasa de pret si de performanta exista tot felul de aparate, asa ca trebuie sa reusim sa diferentiem intre cele care merita sa fie cumparate si toate celelalte care reprezinta doar o pierdere inutila a investitiei.

 

Afla acum ultimele noutati.

 

Despre Lenovo IdeaPad 100-15

Gasindu-se la un pret extrem de scazut pentru un laptop (cat al unui telefon de categorie medie), laptop-ul nu are are cum sa vina cu niste dotari spectaculoase si nici din punct de vedere vizual nu se poate spune ca impresioneaza. Este din plastic, iar carcasa are un aspect banal, poate chiar un pic invechit, insa, chiar si asa, exista si unele avantaje. Cel mai important este ca modelul cantareste doar 1.9 kilograme, adica extrem de putin pentru un laptop, de orice fel ar fi el. Mai mult decat atat, ecranul este unul de 15.6 inch, ceea ce ofera o rezolutie buna si posibilitatea de a vedea filme fara sa fii deranjat de dimensiunile acestuia. In plus, modelul vine astfel si cu tastatura numerica.Laptop Lenovo IdeaPad 100-151

Pentru laptop-urile low end, alegerea procesorului este una destul de simpla. Cea mai ieftina varianta care ofera niste performante suficiente pentru un browser, Word, Excel, mail si Facebook este un Dual Core. In acest caz, vorbim despre unul de 2.16 GHz, nu prea grozav in sine, dar satisfacator daca il cumparam cu pretul de achizitie al laptop-ului. Trebuie mentionat ca sub numele Lenovo IdeaPad 100-15 veti mai gasi inca 3 modele a caror diferenta se manifesta doar sub valoarea puterii de calcul. Prin urmare celelalte versiuni au in dotare procesoare mai puternice cum ar fi un Celeron Quad Core de 1.83 GHz, un Pentium Quad Core de 2.16 GHz sau, cel mai performant dintre modelele cu numele mentionat, un i3-5005U de 2 GHz. Restul configuratiilor raman neschimbate la cele 4 modele.

 

Desi este extrem de ieftin, nu este o varianta chiar atat de rea

Important este insa si ca memoria RAM este de 4 GB, adica poti sa instalezi mai multe aplicatii, cu conditia sa nu le rulezi pe toate in acelasi timp. Si Laptop Lenovo IdeaPad 100-152HDD-ul iti ofera aceasta posibilitate, 500 GB nefiind putin pentru muzica si filme, dar nici prea mult. Jocurile sunt insa excluse, atat timp cat nu vorbim despre cele de pe Internet. Placa video este una integrata si, oricum, luand in considerare procesorul, nu prea pot sa ruleze decat cele foarte vechi.

Laptop-ul nu are unitate de citire scriere, dar are in schimb intrari HDMI, USB 2.0 si 3.0, asa ca, din punctul de vedere al conectivitatii, sta bine. Din pacate, lipsa unei intrari VGA il face sa nu poata fi folosit impreuna cu un video proiector, ceea ce ii mai taie un pic din utilizari.

 

Pro Lenovo IdeaPad 100-15

  • Este foarte ieftin
  • HDD de 500 GB
  • Are USB 2.0 si 3.0
  • Cantareste foarte putin

 

Contra Lenovo IdeaPad 100-15

  • Nu are unitate de citire scriere
  • Nu are intrare VGA

 

Concluzii

Lenovo IdeaPad 100-15 nu este un model pentru cei carora le prace sa fie la zi din punct de vedere tehnologic, dar chiar si ei il pot folosi ca pe un model low end pentru serviciu. De asemenea, cei care stiu ca nu vor mai mult decat filme, muzica si internet se pot bucura de el. Pretul este atractiv, iar performantele sunt rezonabile, deci pentru cumparatorul corect modelul poate sa aiba valoare.


Ai o parere despre produs? Spune-ne si noua!Nume

Email