Laptop ASUS ROG GX700VO-GC009T

2016 se anunta ca fiind un an foarte buni pentru gameri si va da un nou val de laptopuri entuziasmante sustinute de Nvidia GTX 980. ROG ( Republic Of Gamers ) GTX700 detine o pozitie unica in acest nou val, avand sistem de racire pe baza de lichid, despre care ASUS sustine ca depaseste in performanta alte super-laptopuri, cum ar fi si MSI GT72S Dragon Edition. Am reusit sa-mi pun mainile pe un material pre-product al ASUS GX700 si pot confirma, cel putin personal, ca este tot ce se spune a fi.

 

Vezi aici pretul actualizat.

 

ASUS ROG GX700 – Impotriva curentilorasusrog1

Sistemul de racire cu lichid este un modul de racire separat “Hydro Overclocking System” ce se conecteaza la piesa principala a laptopului ROG GX700. Acesta poate functiona si in regim autonom, dar cu performante mult diminuate. Vorbind despre notebook-uri, partea principala a acestuia nu are un design uimitor, ceea ce, din punctul meu de vedere nu reprezinta un punct slab. Partea principala a laptopului este mai subtire decat cea a concurentului MSI GT72S Dragon Edition si, cu toate ca nu-i lipseste partea de leduri bine asezate, nu uimeste prin grafica exeptionala. Pe partile laterale sunt bine cunoscutele porturi pe care te astepti sa le intalnesti la un laptop. Acestea includ conectori SD, USB-C, USB3.0, Display si Mini Display.

 

asusrog2ROG GX700

Tastatura luminata, desi nu e una dintre cele mai tactile pe care le-am atins, este mai mult decat destula si prezinta si 5 taste programabile deasupra. Sistemul de racire, pe de alta parte, este special. Piesa are un design unghiular si pare chiar amenintator- in mintea mea e piesa in care s-ar transforma un decepticon daca i s-ar spune sa fie o parte de computer. Procesul de onectare este relativ simplu. A fost nevoie sa pun laptopul pe un suport din fata si apoi sa imping un comutator prin care se conecteaza tuburile racitorului in spatele laptopului. De aici modulul va incarca laptopul si o lumina rosie se va aprinde ca sa te informeze ca functioneaza- ceea ce e un luccru bun, avand in vedere ca piesa lucreaza atat de silentios incat initial mi-am facut griji ca l-as fi conectat gresit.

 

ASUS ROG GX700 – PERFORMANTE SI  OVERCLOCKINGasusrog3

Acest modul este proiectat sa permita rularea unei placi Nvidia GTX 980 GPU cu 8GB GDDR5 memorie si un procesor Intel Core i7-680hk la viteza maxima – ceea ce laptopurile concurente nu ar putea face. Atunci cand este conectat, Asus pretinde ca modulul ar imbunatati grafica ROG GX700 cu 43%, viteza CPU cu 48% si memoria cu 31%.

 

ROG GX700

Din pacate, din cauza faptului ca am testat un demo al produsului nefinisat, cu specificatia “Este posibil ca performantele sa difere fata de cele ale produsului finit “, nu-mi pot permite sa postez situatii ale calibrarii ecranului. Cu toate acestea, pot spune ca numerele aratau mult mai bine decat celelalte laproturi sustinute de GTX 980M. De asemenea am observat o imbunatatire a scorului, folosind testari ca Firestrike(3D Mark) sau Unigine Heaven, atunci cand notebook-ul a fost docat la sistemul de racire.

Cu testari in Cinebench si Geekbench, ansamblul a redat cele mai bune scoruri. La fel ca MSI GT72S Dragon Edition, ROG GX200 are optiunea de overclock. Cu toate acestea, versiunea ROG Gaming center a software-ului a fost modificata astfel incat sa nu puteti produce daune importante atunci cand ii faceti overclock-ul. Mai mult, un reprezentant Asus mi-a spus ca software-ul/ BIOS-ul a fost imbunatatit la varianta finita a GX700 si ca se vor vedea mai bine rezultatele overclocking-ului. Asta inseamna ca experienta mea cu overclocking-ul variantei demo a GX700 nu este reprezentativa pentru performanta la care ajunge varianta finala. Prin urmare, inca nu ma pot pronunta cu privire la acest aspect inca.

 

ASUS ROG GX700 – RECE CA GHEATAasusrog4

Imbunatatirea performantelor suna intr-adevar impresionant, dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost cat de silentios ruleaza ROG GX700 conectat cu modulul de racire. Oricare alte laptopuri am incercat, fie ele Alienware 15, Gigabyte P37X sau Aorus X5, nu s-au ridicat la acelasi nivel. Prin comparatie cu acestea ROG GX700 este un ninja. Cu modulul de racire atasat laptopul ruleaza silentios chiar si la jocuri precum Assassin`s Creed Unity sau Metal Gear Solid V cu graficul dat la 1080p. In plus, dispozitivul a ramas rece – ceea ce este incredibil la un notebook de gaming. Bineinteles, lucrurile s-au schimbat cand am folosit notebook-ul deconectat de modul, dar imbunatatirea adusa de acesta ramane, in continuare, impresionanta si va fi un punct in plus pentru gamerii care nu au un sistem audio decent sau o pereche de casti.

 

ASUS ROG GX700 – EPOCA G-SYNC

Un alt punct solid este adaugarea G-Sync de la Nvidia. G-Sync este o tehnologie dezvoltata simila FreeSync de la AMD, si are ca efect reducerea lag-urilor si a suprapunerii imaginilor prin sincronizarea ratei de refresh a display-ului cu GPU-ul. Tehnologia a aparut deja pe o serie de laptopuri de gaming de inalta performanta in acest an, inclusiv MSI GT72S Dragon Edition. Asta nu a impiedicat Asus sa faca din acest atribut un punct forte al laptopului. Mai exact, acestia spun ca acest notebook este primul de 17″ 4K UHD care prezinta Nvidia G-Sync. Cu toate ca nu va pot spune ce scoruri am obtinut folosind un colorimetru X-Rite, pot sa va asigur ca display-ul reda imagini impresionante. Culorile au o intensitate decenta si o nuantare a culorilor inchise minunata. Unghiurile de visionare nu sunt cele mai bune existente, dar sunt foarte departe de teribile.

 

ASUS ROG GX700 – PARERI INITIALE

Dupa o saptamana petrecuta u Asus ROG GX700, pot spune ca ma cucereste din ce in ce mai mult. Desi e laptop numai cu numele, cantarind destul de mult in sine si cu modulul de racire are are greutatea unor copii mici, este incredibil de rapid si are unul din cele mai bune ecrane pe care le-am vazut la un notebook de gaming. Ca sa fiu in masura sa dau un verdict final asupra acestuia, mai ales din punctul de vedere al variantelor si capacitatilor de overclocking, va trebui sa folosesc si varianta finalizata.


Ai o parere despre produs? Spune-ne si noua!Nume

Email