Exista epilare fara durere? Ce solutii ar fi?

epilareEpilarea este o necesitate in special pentru femeile care doresc sa aiba un corp frumos (inevitabil), iar in ultima vreme a inceput sa fie un must-have si in cazul barbatilor. Pentru o epilare delicata trebuie sa alegem metoda cea mai eleganta si acest lucru nu este deloc usor.

Folosirea unui epilator clasic

Cele mai multe persoane nu suporta sa elimine parul cu un epilator clasic, pentru ca doare foarte rau (am testat personal), mai ales daca firul de par este destul de lung. Epilatoarele clasice sunt recomandate a se folosi destul de des, pentru ca daca firul de par este lasat sa creasca, veti avea parte de niste dureri insuportabile.

Puteti ameliora durerile daca in pachetul epilatorului cumparat ati primit si o manusa cu gheata, in caz contrar puteti cumpara una de pe internet sau de la magazinele de profil. O alta metoda ar fi sa va epilati dupa ce faceti dus, pentru ca porii din piele se deschid, astfel incat firul de par se va smulge mult mai usor.

Puteti incerca sa ungeti pielea cu o crema, apoi sa asteptati pana aceasta va fi absorbita, astfel pielea hidratata va da voie firelor de par sa iasa afara cu dureri mult mai scazute. O alta metoda este ungerea cu ulei de masline, sau de Jojoba care are proprietati uimitoare.

Epilarea cu epilatoare de tip IPL (Lumina Intens Pulsata)

IPL-urile sunt epilatoare definitive, adica odata ce ati scapat de par, acesta nu va mai creste. Este o metoda cancerigena, asa ca nu intru prea mult in detalii, pentru ca vrand sa deveniti frumoase scapand de par, veti da de alte probleme. Este bine de stiut acest minus al epilatoarelor IPL, si incercati sa nu picati in plasa cumparandu-va un astfel de aparat sau mergand la un salon unde vi se poate oferi o astfel de epilare.

Raderea parului cu aparatul de ras

Aceasta nu este o metoda intocmai ok, pentru ca firul de par va fi ras de la suprafata pielii, ci nu eliminat in intregime. Astfel, nu doar ca firele de par vor fi vizibile imediat dupa radere, dar acestea vor si creste imediat, astfel incat veti fi nevoite sa va radeti la fiecare 2-3 zile, lucru total neplacut.

In plus, lama de ras face pielea aspra, iar firele de par se vor indesi, deci nu este deloc o solutie de luat in seama, ci mai mult o atentionare ca si in cazul de mai sus, cu epilatorul IPL.

Epilarea cu benzi – o metoda recomandata

Daca vreti sa va epilati cu o metoda simpla, cu dureri reduse si efecte foarte bune in timp, va recomand sa folositi benzile depilatoare. Acestea nu doar ca sunt mult mai rapide (puteti folosi bucati de benzi mari), dar puteti merge la un salon si in 5 minute ati terminat problema.

 

Asadar, v-am prezentat in acest articol principalele metode de a scapa de par si am identificat pe cele care sunt mai putin dureroase. Daca totusi alegeti sa va cumparati propriul epilator, pentru a nu fi nevoie sa mergeti la un solon de fiecare data cand vreti sa scapati de par, cititi mai intai review-uri despre acestea si faceti acest lucru doar daca aveti bani suficienti sa va cumparati un model de macar 300-400 ron de la un producator consacrat precum Philips sau Braun!


Ai o parere despre produs? Spune-ne si noua!Nume

Email