ecommerce

In ultimii ani de zile comertul online s-a dezvoltat uimitor, intr-un ritm alert incat parca nu mai putem tine pasul. Zilnic apar fel si fel de oferte, reduceri de preturi sau cupoane de reducere, siteuri de cashback ce ofera un procent din banii platiti inapoi, sau idei de siteuri bazate pe afiliere ce merita toata stima din partea noastra.
De cand a aparut afilierea in mediul online romanesc, comertul online a crescut exponential pe toate domeniile de interes, astfel avem posibilitatea sa ne cumparam hrana zilnica, un frigider sau o masina de spalat, sau de ce nu, chiar medicamente de pe internet. Toate acestea nu sunt de folos, insa, fara o educatie a cumparatorului, adica a utilizatorului final, a celui e intra in posesia produsului. Voi incerca sa enumar mai jos cateva aspecte importante de care trebuie tinut cont inainte sa plasati o comanda online pe unul dintre siteurile romanesti. Pentru rezultate bune este recomandat sa imbinati metodele de mai jos si sa cititi multe review-uri pentru a descoperi produsele de calitate la un pret mic.

1. Alegerea cu atentie a magazinului de unde doriti sa cumparati

Citeste recomandarile altor utilizatori despre produsul ce doresti sa il cumperi si despre magazinul pe care l-ai ales, pe siteuri de reviewuri de genul wtm.ro pe care vei gasi atat pareri ale autorilor cat si ale celor ce folosesc produsul in cauza, sau comanda din magazinul respectiv.

Ca si in viata reala, nu cumperi un produs din primul magazin care iti sare in cale. Cu siguranta ai magazine pe care le preferi, de la care cumperi frecvent si ai o incredere sporita fata de acestea. Vei avea insa nevoie sa cumperi produse noi, dintr-o categorie din care nu ai mai cumparat si te vei ghida in primul rand dupa pretul produsului in diverse magazine online. Pretul nu este insa singurul criteriu de care trebuie sa tii cont!

 

2. Alegerea unei forme sigure de plata

Un pret mic nu este intotdeauna cel mai bun criteriu de a alege magazinul din care sa cumparati, si revin la aceasta idee dintr-un motiv intemeiat: siguranta! Cand cumperi ceva de pe internet ai posibilitatea sa platesti fie cu cardul, atunci cand plasezi comanda, fie direct la curier atunci cand ti se livreaza produsul.

Cel mai sigur ar fi sa platim cu totii curierului, dupa ce am verificat coletul si produsul se incadreaza cerintelor noastre, insa de cele mai multe ori pentru plata cu cardul putem primi comisioane sau reduceri substantiale. In acest caz trebuie sa ne asiguram ca magazinul pe care l-am ales este unul de incredere si nu a avut probleme cu fraudele online.

 

3. Review-uri reale impartasite de altii

Spuneam mai sus cat de importante sunt review-urile altor utilizatori in recomandarea unui magazin online sau a unui produs. Acest aspect conteaza cel mai mult, pentru ca in general lumea nu minte. Asta cel putin in cadrul comunitatilor mari de anvergura forumurilor arhi-cunoscute, unde fiecare utilizator isi poate spune pererea libera.