Asus T300FA-FE004H

Asus T300FA-FE004H  este un laptop/tableta 2 in 1  special creat pentru a imbina usurinta de a transporta o tableta cu posibilitatile de a stoca date pe care doar un laptop le poate pune la dispozitie. Si daca ar fi sa luam in considerare doar aceste caracterisitici, am considera din prima ca modelul este un succes. In a stabili asta conteaza insa  mai multe caracteristici si tocmai de aceea este nevoie sa aruncam o privire mai atenta asupra acestuia, mai ales cum pretul sau de achizitie nu este chiar cel mai mic.

 

Pret promotional!

 

Despre Asus T300FA-FE004H

Diagonala ecranului este de doar 12.5 inch (o rezolutie insa buna, Full HD, de 1366 x 768 pixeli). Asadar, acesta este doar putin mai mic decat un laptop obisnuit si oricum mai mare decat tabletele. Insa cum ecranul are si posibilitati de touchscreen, este clar ca se apropie foarte mult si de caracteristicile oferite de dispozitivele mobile. In plus, vorbim si despre un gadget usor, de 1.6 kilograme, care poate sa fie transportat fara sa incurce. Un alt aspect deosebit este acela ca ecranul este unul foarte flexibil. El poate sa fie folosit si ca un laptop clasic, adica in unghi de 90 de grade fata de tastatura, dar si ca tableta, plus alte cateva pozitii, in functie de gradul de inclinare al ecranului. Si chiar daca vorbim despre un model mic, acesta pastreaza intarile USB 2.0 si 3.0, dar si pe cea HDMI.

Laptop Asus T300FA-FE004H1

Suficient de interesanta este si configuratia cu care vine dispozitivul. Acesta are un procesor Intel Dual Core din seria M-5Y10, adica unul bun pentru clasa lui. In plus, memoria RAM este una de laptop adevarat, adica 4 GB, ceea ce ii ofera posibilitatea de a se misca rapid, cel putin pe majoritatea motoarelor de cautare si in aplicatii (Chrome functioneaza, din pacate, foarte prost). Cat despre capacitatile de stocare, modelul este unul interesant, avand o memorie de 64 GB eMMC (adica specifica tabletelor, unde se instaleaza aplicatiile), dar si un HDD imens, de 1 TB. Ca sistem de operare, laptop-ul are instalat Windows 8, putand sa se faca un update si pentru varianta 10.

tastatura1

Daca pana acum am vorbit doar despre lucrurile bune, trebuie spus totusi ca nu totul functioneaza perfect la acest model. Cea mai importanta problema este lipsa coolerului. Pe de-o parte, modelul devine mult mai silentios asa, dar pe de alta parte, el se si incalzeste foarte rapid, asa ca avantajele alegerii sunt dublate si de dezavantaje.

 

Pro Asus T300FA-FE004H

  • Un model unic, tableta si laptop 2 in 1
  • Are HDD de 1 TB
  • Procesor bun, cu performante pe masura
  • Are Windows 8 instalat

 

Contra

  • Pentru ca nu are cooler, se incalzeste rapid

 

Concluzii

Daca vrei o tableta cu o configuratie de laptop sau un latop aproape la fel de usor ca o tableta, atunci Asus T300FA-FE004H  poate sa fie o alegere perfecta, in ciuda unui pret un pic mai mare. Totusi, judecat dupa faptul ca primesti doua produse la pretul unuia singur si performantele sale sunt unele excelente, atunci putem spune ca merita.


Ai o parere despre produs? Spune-ne si noua!Nume

Email